Friday, September 11, 2009

♥ mr. mama

dulu aku slalu gak tengok cite mr mama kat tv3. best gak cite 2 kan.. tapi skrg x yah nak nonton drama dah. sbb aku dapat tengok real drama. my hubby... mr mama... hubby, jgn mare yeee..

gini al-kesahnya, last wik maid aku terlibat ngan accident yang agak parah la jugak di bhgian kepale. time tu dia nak balik dari terawih, ade mat motor yang mabuk langgar lari dari belakang. kesian sgt. aku n hubby mlm 2 jugak bekeja ke emgency nak tau keadaan dia. alhamdulillah lepas 2 hari admitted, dia kuar ngan keadaan yang agak ok, cume perlu amik mase tuk betul2 stabil. so sepanjang this wik, hubby la yang melayan anak n byk membantu aku dirumah. kira pagi shift aku kerja. blk school dia pulak keluar keje.. mmg penat. nak2 di bln pose gini.

hero 2 org kat umah tu pulak, time ayah jage byk le kerenah nye. kalau ngan pah embun (gelaran maid aku) ok je.. suke buli ayahh nihh. tapi ayah, byk sabar ngan anak2 nak2 dlm bln pose byk ganjarannya.. cik embun plak, pas raye baru masuk keje blk.. ok la tu, kesihatan dia lebih penting. biar betul2 sembuh.

skrang mood raye memuncak. smlm kitorg sibuk buat panjut. enish n aish tiap2 mlm mesti nak main bunga api. mcm dah jadi kemestian, kalau x, bising x ingat.. eee, membakar duit jeee.. hubby la suka sgt ikut rentak anak. mana x nye, dia pun 2x5. umur je dah tua, tapi sume mercun nak ditry. ayah, ayah..

k la, slmt membuat persiapan di minggu2 terakhir sblum raye... tp ingat kesihatan perlu diutama... daaa2!

2 comments:

  1. huh...z belikan mercun yop,tetibe die pon beli lg smpai seratus lebey....

    ReplyDelete